0
  • Fri Frakt Över 249kr!
  • Leverans inom 1-3 vardagar!
  • Personlig service dygnet runt!
shopping bag 249 kr kvar till fri frakt!

Rawpowder Kakao Pulver 250g EKO RAW

Rawpowder


Kakao är kärnor från ”Theobroma cacao”, ett litet grönt träd som växer i tropiska klimat.

Kakao är mest känd för att vara basen i choklad industrin, men det är en nyttig kraftkälla på sitt eget sätt.

Kakaobönan är rik på antioxidanter, innehåller också olika sorters aminosyror och olika mineraler som t.

Mer info Mindre info
  • Finns i lager
89kr
Artikelnr RP-9015
EAN-kod: 7340135200221

Kakao är kärnor från ”Theobroma cacao”, ett litet grönt träd som växer i tropiska klimat. Kakao är mest känd för att vara basen i choklad industrin, men det är en nyttig kraftkälla på sitt eget sätt. Kakaobönan är rik på antioxidanter, innehåller också olika sorters aminosyror och olika mineraler som t.ex magnesium. Rawpowder kakaopulver är gjord av Criollo sorten som ofta kallas ”Queen of Cacao” på grund av sin höga kvalitet.

Kakao är som sagt utomordentligt rik på antioxidanter,ännu mer än Acai bären. En väl ansedd studie tittade på dess effekter på ett folk i Panama, där man jämförde en grupp som fick dricka stora mängder av rå kakao med en annansom levde med modernamatvanor. Resultaten var häpnadsväckande: Denkakao konsumerande grupp uppvisade betydligt lägrestroke, hjärt-och kärlsjukdomar och cancer än den andra.

 

PRODUKTION

Rawpowder’s Kakao är producerat av organiska bönder i Peru. Den stora choklad frukten delas mitt itu för att därefter fermenteras. Det är fruktköttet som omringar bönorna som fermenteras och tillslut rinner bort som vätska. Denna process reducerar en del utav bönans bitterhet. Efter det tvättas bönorna noggrant därefter torkas dem. De torra bönorna skalas och deras kärnor utvinns i små bitar, därefter separeras fettet från kakaon som sedan mals till pulver, slutprodukten som fortfarande är rå och utan tillsatser paketeras och distribueras.

 

INGREDIENSER:

Ekologisk Criollo kakaopulver från Peru.

 

REKOMENDERAD ANVÄNDING

Kakao är en mångsidig frukt som kan användas i flera olika maträtter, bakverk, hudvård och som kosttillskott

 

Näringsinnehåll per 100g:


Energi: 1554 kJ / 369 kcal
Protein: 26 g
Fett: 10 g
Kolhydrater: 40 g
varav sockerarter: 2 g